Μάρτιος 2022

To θέμα του μήνα

April 7, 2022

8 Μαρτίου Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Αγαπητές αναγνώστριες, αγαπητοί αναγνώστες, Μετά από 111 χρόνια γιορτάσαμε φέτος, για άλλη μια φορά τις 8 Μαρτίου, τη Μέρα της Γυναίκας. Γυναικείες Οργανώσεις, Κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα και ακόμα και ιδιωτικοί οργανισμοί, παγκόσμια και στην Κύπρο, γιόρτασαν και φέτος τη Μέρα με διακηρύξεις, συζητήσεις και σεμινάρια που αγγίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στους τομείς της πολιτικής, της παιδείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην καθημερινή τους ζωή.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

April 7, 2022

Μήνυμα της Προέδρου της UN-Women Sima Bahous με την ευκαιρία της Μέρας της Γυναίκας

At the same time, we see how that progress is being undermined by multiple, interlocking and compounding generational crises.
Currently, we are witnessing the horrifying situation in Ukraine where the impacts on women and girls, including the hundreds of thousands displaced, remind us: all conflicts, from Ukraine to Myanmar to Afghanistan, from the Sahel to Yemen, exact their highest price from women and girls. The Secretary- General has been clear, War Must Stop.
April 7, 2022

Statement by UN Secretary-General António Guterres on International Women’s Day

On International Women’s Day, we celebrate women and girls everywhere. We celebrate their contributions to ending the COVID-19 pandemic. Their ideas, innovations and activism that are changing our world for the better. And their leadership across all walks of life.
April 7, 2022

To Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου: Εμπιστευόμαστε τη γυναικεία παρουσία

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό και στην οποία προσκλήθηκαν Υπουργοί αξιωματούχοι και όλες οι γυναικείες οργανώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε: « Εμπιστευόμαστε τη γυναικεία παρουσία και αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή δράσεων και πολιτικών, σχετικών με την καταπολέμηση και εξάλειψη κάθε μορφής βίας, αλλά και κάθε είδους ανισοτήτων, διακρίσεων και εκμετάλλευσης εις βάρος των γυναικών».
April 7, 2022

Μήνυμα της κ. Μαρίας Στυλιανού – Λοττίδη Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει θεσπιστεί με στόχο να ξεριζώσει τις βαθιές ρίζες της άνισης σχέσης ανδρών και γυναικών και να υπενθυμίζει πως η ισότητα μεταξύ τους, η πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις στη βάση του φύλου, η προστασία από την έμφυλη βία, τον σεξισμό και τις προκαταλήψεις, αποτελούν ένα καθημερινό στόχο θεμελιώδους σημασίας για τα δημοκρατικά κράτη και τις σύγχρονες κοινωνίες.
April 7, 2022

Εθνικός Μηχανισμός
για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

To 1975 κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των ΗΕ στο Μεξικό και αργότερα το 1980 στην Κοπεγχάγη ο ΟΗΕ ζήτησε από τα κράτη μέλη να ιδρύσουν ειδικό τμήμα για να προωθεί μέτρα για την ισότητα των φύλων. Παρά τις προτροπές του ΟΗΕ, η Κύπρος, όχι μόνο δεν ίδρυσε ειδικό Τμήμα αλλά ούτε έστειλε αντιπροσωπεία γυναικών στο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Κοπεγχάγη.
April 6, 2022

«Σταματάτε να μιλάτε και αρχίστε να πληρώνετε» Είναι το μήνυμα του ΟΗΕ προς τις Κυβερνήσεις για πάταξη της βίας κατά των γυναικών και την επίτευξη της ισότητας

Ζητούμε αναδιοργάνωση του Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Αύξηση του προϋπολογισμού για θέματα ισότητας, συμπερίληψη της διάστασης του φύλου στον κρατικό προϋπολογισμό, τήρηση χωριστών στατιστικών στοιχείων για γυναίκες και άνδρες.
April 6, 2022

Πρόοδος που επιτεύχθηκε στην ισότητα των φύλων τα τελευταία 40 χρόνια (1978-2022) σύμφωνα με τις διεκδικήσεις της ΠΚ ΙΔ-ΙΕ

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας παραχωρεί ίσα δικαιώματα στις γυναίκες και το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται. Όμως οι Κύπριες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλους τους τομείς. Οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις και η γυναικεία οργάνωση ΠΟΓΟ στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ακόμα και μέχρι το 1975 συνεχίζουν να διεκδικούν ισομισθία, ίση μεταχείριση στην εργασία, κατοχύρωση της μητρότητας και άλλα. Η πρόοδος ήταν όμως αργή και τα αιτήματα των γυναικών δεν αντιμετωπίζονταν με τη δέουσα προσοχή.
April 6, 2022

Γυναικοκτονίες: Ενα Πατριαρχικό Φαινόμενο από την Αρχαιότητα Μέχρι Σήμερα

Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση γύρω από το θέμα των γυναικοκτονιών, παγκόσμια, συνέβαλε ώστε να διεξαχθούν αρκετές έρευνες, για να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), από τις 87.000 δολοφονίες γυναικών παγκοσμίως, το 2017, το 58% διαπράχθηκε από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή μέλη της οικογένειας τους.
April 5, 2022

Η γυναικοκτονία μπορεί να προληφθεί: Κάνε τη σύνδεση

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνουν την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης στα πλαίσια του έργου FME  - United  για την πρόληψη της γυναικοκτονίας «Κάνε τη σύνδεση».
Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, 137 γυναίκες και κορίτσια δολοφονούνται λόγω του φύλου τους από μέλος της οικογένειας ή από ένα νυν ή πρώην σύντροφο.
April 4, 2022

Η 1η Επιτόπια Επίσκεψη της Επιτροπής GREVIO στη Κύπρο για να αξιολογήσουν το βαθμό συμμόρφωσης της Κύπρου με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Στις 16 Ιουνίου 2015 η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράφει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που προβλέπει σειρά μέτρων για την ενδυνάμωση των γυναικών και την αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια και την βία κατά των γυναικών γενικότερα και το 2017 η Σύμβαση κυρώθηκε από τη Κυπριακή Δημοκρατία. Το 2021 η Σύμβαση ψηφίστηκε σε νόμο από τη Βουλή και έκτοτε άρχισαν να τροποποιούνται οι νόμοι ώστε να συμπεριλάβουν τις πρόνοιες της Σύμβασης.
April 2, 2022

Γυναίκες Αστυνομικοί θα Διερευνούν Θέματα Βιασμών

Το 1983, η ΠΚ ΙΔ-ΙΕ διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στον τρόπο που αντιμετωπίζονταν τα θύματα βίας στην οικογένεια από την Aστυνομία. Τα δε λιγοστά θύματα βιασμού, που τολμούσαν να επισκεφθούν την Αστυνομία για να καταγγείλουν την υπόθεση αντιμετωπίζονταν με προκατάληψη και η κατάθεση τους ήταν ένας ακόμα βιασμός.
April 1, 2022

Όχι στις διακρίσεις βάσει φύλου στο Στρατό

Στις 8 Μαρτίου οργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Άμυνας, για αποκατάσταση της ισότητας των γυναικών που υπηρετούν στο στρατό.
Συγκεκριμένα οι συγγενείς, οι γυναικείες οργανώσεις και οι ευαισθητοποιημένες γυναίκες, με ψήφισμα τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Άμυνας, ζητούσαν να αποκατασταθούν οι γυναίκες μόνιμες υπαξιωματικοί, που διετέλεσαν Εθελόντριες Υπαξιωματικοί της 5ης, 6ης ,7ης και 8ης σειρά διότι υπήρξαν θύματα «απαγορευμένης διάκρισης με βάση το φύλο»
March 31, 2022

Η Mine Atli εξελέγη Πρόεδρος του τουρκοκυπριακού κόμματος Communal Democracy Party

Η Mine Atli Πρόεδρος του τουρκοκυπριακού κόμματος Communal Democracy Party, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986 και έχει δίπλωμα ΒΑ στη λογοτεχνία και στα νομικά(LLB in Law).
Εξελέγη μέλος του τουρκοκυπριακού Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας και διετέλεσε συντονίστρια για θέματα ισότητας των φύλων. Από το 2005 είναι αναμεμειγμένη στον αγώνα για ισότητα των φύλων και συμμετέχει στο σύνδεσμο για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών στο βόρειο μέρος της Κύπρου.
March 30, 2022

Η Eλληνικής καταγωγής φεμινίστρια σύντροφος του Προέδρου της Χιλής, Irina Karamanos, που υπόσχεται να επαναπροσαρμώσει το ρόλο της Πρώτης Κύριας 14 γυναίκες στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο της Χιλής

Μετά από μια θυελλώδη ιστορία, που στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, σημαδεύεται από την 17χρονη χούντα και τη δικτατορία του Πινοσέτ, (1973-1990), κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονούνται πέραν των 3065 ανθρώπων και βασανίζονται πέραν το 40 000, η Χιλή προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.
March 28, 2022

Πανεπιστήμιο Frederick: Εκστρατεία για αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στους τομείς της μηχανικής και της τεχνολογίας

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπροσώπησης των γυναικών στη Μηχανική, την Επιστήμη και την Τεχνολογία και συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης του φυλετικού χάσματος σε αυτούς τους τομείς, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει ξεκινήσει μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία με τίτλο To all women & girls: Join the journey in Engineering, Science and Technology.

Οι απόψεις των Γυναικών

April 12, 2022

Beyond victimhood: the role of women in a post-conflict society

By Natalie Hami
As war rages on in Ukraine, women and children are most at risk, not only as refugees, but as victims of sexual and gender-based violence.
According to UN Women, recent estimates indicate that 54 percent of people in need of humanitarian assistance from the ongoing crisis are women.

Δράσεις των Γυναικών

Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου

Το θέμα της βίας κατά των γυναικών κυριάρχησε και φέτος στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Μέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Κυβέρνηση, Βουλή Γυναικείες οργανώσεις, Πρεσβείες και ακόμα και επιχειρήσεις μίλησαν για την ισότητα των φύλων και αναφέρθηκαν και καταδίκασαν τη βία κατά των γυναικών. Εκδηλώσεις και μηνύματα έστειλαν φέτος και οι επιχειρήσεις, που δεσμεύθηκαν να προωθήσουν ίσες ευκαιρίες ανέλιξής σε γυναίκες και άνδρες υπαλλήλους τους και να λειτουργούν με γνώμονα την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

 
April 11, 2022

Η Πρόεδρος της Βουλής Διοργάνωσε πρόγευμα στη Βουλή για τη Μέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της μέρας της Γυναίκας η κ Δημητρίου διοργάνωσε πρόγευμα στο Κοινοβούλιο, με καλεσμένες όλες τις γυναίκες βουλεύτριες, καθώς και γυναίκες εκτός της πολιτικής σκηνής, ώστε να προγευματίσουν μαζί και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων.
April 11, 2022

Η Πρώτη Κυρία μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής και γυναικείες οργανώσεις επισκέπτονται τις γυναίκες στις φυλακές με την ευκαιρία της Μέρας της Γυναίκα

Ο Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία και η Διεύθυνση Φυλακών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργάνωσαν εκδήλωση στις Κεντρικές φυλακές στην οποία συμμετείχαν και οι γυναίκες που κρατούνται στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
April 11, 2022

Εκδήλωση ΓΟΔΗΚ «Γυναίκα: Σπάσε τα στερεότυπα», #BreakTheBias

Η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΓΟΔΗΚ) Λευκωσίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργάνωσε χθες 18 Μαρτίου 2022, εκδήλωση αφιερωμένη στις δράσεις και πρωτοβουλίες για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών.
April 11, 2022

Η Παγκύπρια Κίνηση Ίσα Δικαιώματα – Ίσες Ευθύνες γιορτάζει τη Μέρα της γυναίκας με εκδήλωση με θέμα «Δικαιώματα γυναικών: Το τότε και το σήμερα»

Με την ευκαιρία της Μέρας της γυναίκας η ΠΚ ΙΔ-ΙΕ διοργάνωσε γεύμα με θέμα «Δικαιώματα γυναικών: Το τότε και το σήμερα» στο οποίο προσκλήθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης και μέλη της οργάνωσης, που συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της κίνησης, το 1982-88, όταν Αντιπρόεδρος ήταν η κ Δράκου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Πρόεδρος η κ Μαίρη Πύργου.
April 11, 2022

Το ΣΠΑΒΟ φιλοξενεί τη Διεθνή Έκθεση She’s Gone

Με την ευκαιρία της Μέρας της Γυναίκας ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια ( ΣΠΑΒΟ) φιλοξένησε τη Διεθνή Έκθεση She’s gone.
Η σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ και ακτιβίστρια κατά της έμφυλης βίας, Keren Goldstein και ο σχεδιαστής Adi Levy, από το Ισραήλ, επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν κατά των αποτρόπαιων γυναικοκτονιών, με τον δικό τους σιωπηλό αλλά ταυτόχρονα τρανταχτό τρόπο, μέσα από μια έκθεση ενδυμασιών γυναικών θυμάτων γυναικοκτονίας.
April 8, 2022

The Irish Community and Friends of Ireland in Cyprus celebrate St. Brigid’s Day 2022

Η Ιρλανδική Πρεσβεία διοργάνωσε εκδήλωση στις 18 Φεβρουαρίου με την ευκαιρία της St. Brigid's Day, κατά την οποία οι ιρλανδικές διπλωματικές αποστολές γιορτάζουν τη δημιουργικότητα, την ηγεσία και το ταλέντο των γυναικών στην Ιρλανδία και σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση, φέτος είχε ως κεντρικό θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και με την ευκαιρία αυτή παρουσίασε τα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση, της Ιρλανδίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την αστυνομία της Ιρλανδίας. Στην εκδήλωση προσκληθηκε η Πρόεδρος της βουλής και οι γυναικείες οργανώσεις.
April 8, 2022

«Τα δάκρυα της σιωπής»: ένα θεατρικό έργο με θέμα τη βία στην οικογένεια

Ένας μονόλογος βασισμένος στο βιβλίο «Τα δάκρυα της σιωπής» (Tears of Silence) της Άριας Σωκράτους, παρουσιάστηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, με την ευκαιρία της Μέρας της γυναίκας.
Πρωταγωνίστρια, είναι η γνωστή ηθοποιός Πάολα Χατζηλαμπρή, που μέσα από την συγκλονιστική ερμηνεία της, κατάφερε να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να ταρακουνήσει τους θεατές.
April 8, 2022

Η Στέφανη Γρηγορίου φέρνει νερό σε ένα μικρό χωριό της Γκάνα

Το νερό δεν είναι πολυτέλεια. Είναι και αυτό ένα ανθρώπινο δικαίωμα! Και όμως πολλές χώρες, κυρίως στην Αφρική στερούνται αυτού του δικαιώματος και του πολύτιμου για την επιβίωση τους αγαθού. Για να εξασφαλίσουν νερό διανύουν μίλια και το κουβαλούν στους ώμους τους με πολλή κόπο.
April 8, 2022

Ρωµαϊκά Χρόνια. Το ταξίδι συνεχίζεται
Έκθεση της Δέσπως Φρειδερίκου

Η έκθεση Ρωµαϊκά Χρόνια. Το ταξίδι συνεχίζεται της Δέσπως Φρειδερίκου παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ µεταξύ 16 Απριλίου και 25 Μαΐου 2022.
Το νέο έργο της Δέσπως Φρειδερίκου µε τίτλο «Ρωµαϊκά Χρόνια. Το ταξίδι συνεχίζεται», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, είναι εµπνευσµένο από την ιστορία της Κύπρου – τη Ρωµαϊκή εποχή.
April 8, 2022

Διεθνής Αναγνώριση της Δικοινοτικής Χορωδίας για την Ειρήνη-Λένα Μελανίδου

Η Edita και η Ira Morris Hiroshima Peace and Culture Foundation απένειμαν το βραβείο 2020 στη Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη-Λένα Μελανίδου και τους μαέστρους της Λένα Μελανίδου και Kürşat Tilki. Η τελετή πραγματοποιήθηκε, με δυο χρόνια καθυστέρηση στη Στοκχόλμη στις 2 Απριλίου 2022. Δυστυχώς η Ελληνοκύπρια μαέστρος Λένα Μελανίδου, που είχε δουλέψει σκληρά για να προετοιμάσει τη Χορωδία για τη συναυλία στη Στοκχόλμη, πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021...

Διεθνής Ειδήσεις για τη Γυναίκα ΟΗΕ ΕΕ

April 9, 2022

20 Inspiring Quotes by Female Authors

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας δημοσιεύουμε 20 εμπνευσμένα αποσπάσματα προερχόμενα από γυναίκες, που αναμφίβολα θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση μας σαν γυναίκες αλλά ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις στη ζωή μας.
April 9, 2022

UN Women Executive Director re-ignites ambition on Generation Equality by sharing her bold vision for the future at CSW66

On 16 March, at a high-level dialogue against the backdrop of the 66th Session of the UN Commission on the Status of Women (CSW66), UN Women Executive Director Sima Bahous gathered with Action Coalition Leaders and global Generation Equality actors to reflect on the concrete progress made since the Generation Equality Forum in Paris and to share her bold vision to ensure future success.
April 8, 2022

Consul

The Embassy of Sweden together with the Friedrich-Ebert-Stiftung and the Centre for Sustainable Peace and Democratic Development (SeeD) announce the launch of the ‘Equality Makes Sense’ campaign on Pusula/Ππούσουλας. The campaign will run from 31st March – 29th April, inviting people from all communities of Cyprus to share ideas on simple, yet impactful ways to improve gender equality in personal, professional and political life.

Ιστορικές Έρευνες και Βιβλία για Γυναίκες

March 4, 2022

Βία στην Οικογένεια

Το βιβλίο βία στην οικογένεια αναφέρεται στην εμφάνιση της βίας κατά των γυναικών και στο κίνημα για την πάταξη του, Παγκόσμια και στην Κύπρο. Κεντρικό του μήνυμα είναι ότι «Υπάρχει ελπίδα για την εξάλειψη της βίας».
March 3, 2022

Η Κύπρια

Έχει κυκλοφορήσει ο Α’ τόμος του πρωτοποριακού έργου Η ΚΥΠΡΙΑ που αναφέρεται στην ιστορία της Κυπρίας και είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που υπάρχει και εξετάζει αποκλειστικά τη γυναίκα της Κύπρου και το ρόλο της μέσα στην κυπριακή κοινωνία.
March 3, 2022

Η Πριγκίπισσα Άννα της Κύπρου

Το βιβλίο Η Πριγκίπισσα Άννα της Κύπρου είναι ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο ιστορικό βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή της Πριγκίπισσας Άννας της Κύπρου, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και στην Ευρώπη τον 15 αιώνα. Η Άννα, μια γυναίκα δυναμική, που σύμφωνα με τους ιστορικούς είναι η πιο όμορφη γυναίκα της εποχής της, είναι κόρη του βασιλιά Ιανού της Κύπρου και της Καρλόττας των Βουρβόνων.
March 3, 2022

Princess Anne of Cyprus small biography

Princess Anne of Cyprus, the daughter of Janus and Charlotte of Bourbon is born in Nicosia in 1418. In 1431, at the age of 14, is betrothed to Amadeus, the son of the Duke of Savoy, who dies a few days after the signature of their marriage contract. Six months later she is betrothed to his younger brother Louis. Their marriage is initially celebrated in Nicosia, through representation in October 1433. On the 7th of February 1434 the wedding is celebrated again, in splendidness, in Chambery the capital of Savoy.
March 2, 2022

Μητριαρχία-Πατριαρχία…

Είναι άραγε η ιστορία που διδασκόμαστε η αληθινή! Είναι άραγε αλήθεια ότι ο μισός πληθυσμός της γης, οι γυναίκες, δεν διαδραμάτισαν κανένα ρόλο στην εξελεγκτική πορεία της ανθρωπότητας! Ήταν άραγε πάντοτε οι γυναίκες το κατώτερο, το ατελές, το αδύνατο και το περιφρονημένο φύλο!
March 2, 2022

Θκυο Λόγια για την Ισότητα – Μικρό βιβλίο για μεγάλη αλλαγή

Το βιβλίο «Θκυο Λόγια για την Ισότητα – Μικρό βιβλίο για μεγάλη αλλαγή» θέτει ορισμένες σκέψεις γύρω από το ζήτημα του έμφυλου βιώματος μέσα από τα παρακάτω λόγια:
“Αν γεννιόσουν αγόρι θα ήσουν διαφορετική; Αν γεννιόσουν κορίτσι θα ήσουν διαφορετικός; Διαφορετική ως προς τι; Τι σημαίνει να είσαι αγόρι σε μια κοινωνία; Πως μεγαλώνει ένα κορίτσι σε μια δυτική κοινωνία; Ποιος ο ρόλος του άντρα σε μια κυπριακή οικογένεια;
March 2, 2022

«Δεν είμαι πάντα αυτό που φαίνεται – Μια ιστορία που βγάζει τα πράγματα από την θέση τους»

Το παιδικό έργο «Δεν είμαι πάντα αυτό που φαίνεται – Μια ιστορία που βγάζει τα πράγματα από την θέση τους» μέσα από το ακόλουθο παράδειγμα χρωμάτων τοποθετεί τον αναγνώστη απέναντι στις έμφυλες επιλογές, δίνοντας μια άλλη σκοπιά:
“Είσαι για μια λεξιμαχία; Πρέπει να σε προειδοποιήσω πως πρόκειται για μια λεξιμαχία για δυνατά μυαλά. Για μυαλά που είναι έτοιμα να «κάψουν» ή έστω να «σπάσουν» στερεότυπα.

Υπηρεσίες και Τηλέφωνα για Βία στην Οικογένεια και Άλλα

April 11, 2022

Υπηρεσίες που προσφέρει ο ΣΠΑΒΟ προς τα θύματα βίας στην οικογένεια

Γραμμή Αμεσης Βοήθειας 1440: Η Γραμμή Άμεσης Βοήθειας 1440 λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα από επαγγελματίες Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς. Προσφέρει στήριξη, ενδυνάμωση, ενημέρωση και καθοδήγηση στα θύματα , σε επαγγελματίες και στο ευρύτερο κοινό.

Χειροτεχνήματα γυναικών προς πώληση

Τηλ: 003599671214, Email: pyrgos.com@cytanet.com.cy

April 10, 2022

Η εφημερίδα «η άποψη μας», εγκαινιάζει σελίδα για πώληση χειροτεχνημάτων γυναικών

Η εφημερίδα «η άποψη μας», εγκαινιάζει σελίδα για πώληση χειροτεχνημάτων γυναικών. Αν ενδιαφέρεστε να διαθέστε προς πώληση τα χειροτεχνήματα σας μέσω της εφημερίδας μας, στείλετε μας, μια φωτογραφία του αντικειμένου, το τηλέφωνο σας και την τιμή πώλησης στην πιο πάνω διεύθυνση.